“There is just good writing.”

För två veckor sedan var jag, och många med mig, på The Conference – Media Evolutions årliga konferens för media- och kommunikationsbranschen. I Malmö. Bland mycket annat matnyttigt fastnade jag för något Karen Mc Grane sa om framtida webbplatser. Hon menade att vi i dag och framåt inte har en aning om hur vi blir lästa. Du har ingen aning om det du skrivit och producerat blir läst via mobil, läsplatta eller datorskärm av varierande storlek och fabrikat.

Allt fler människor tar till sig nätburen information via mobilen. Att ha tillgång till fast bredband  är inte allom givet. Apropå detta sa Karen Mc Grane: “You don’t get to decide which device people use to access your website. There is no such thing as writing for mobile. There is just good writing and good content”.

Tröstens ord för en skribent. Vill du lyssna till hela Karens föreläsning eller någon annan av de andra kloka talarna så finns det goda möjligheter till det här.