Att få vara med och göra skillnad

I går var jag på Rosenbad, för att vara med när Annie Lööf diskuterade CSR och hållbarhetsfrågor med vd:ar, CSR-chefer och marknadschefer från 25 stora företag. 18 av dessa personer hade jag intervjuat i förväg, för att höra hur de arbetar med just CSR (Corporate Social Responsibility) i sitt företag. Inför gårdagens samtal hade jag också skrivit en framtidsspaning om CSR/hållbarhet, utifrån intervjuerna.

Att utöver detta få vara med på rundabordssamtalet och följa diskussionen mellan näringsministern och dessa företagsrepresentanter var mycket spännande. Det är inte alltid jag som skribent får följa med “hela vägen”. Att se hur det man arbetat fram landar och används känns meningsfullt. Då blir mitt bidrag så tydligt en del i en större helhet och det jag skrivit får vara med och göra skillnad. Sånt gillar jag.

Intervjuerna och framtidsspaningen har jag skrivit på uppdrag åt Mötesplats Social Innovation (MSI) och det var också tillsammans med dem jag reste till Stockholm. Efter mötet åt vi lunch i en fantastisk matsal, med utsikt över Riksdagshuset. Högt i tak, vackra golv och stilfulla möbler, vita linnedukar, kristallkronor i taket och fint porslin är inte alltid min lunchvardag. Desto roligare att få uppleva det denna dag.

Här kan du läsa min och andras texter om gårdagen samt även ladda ned framtidsspaningen.