Från innovation till klädskapande

Jag vet att jag sagt det förr, men det tål att upprepas: en av de stora fördelarna med att vara frilansskrivare är mixen av uppdrag. Att få möjligheten att titta in i vitt skilda branscher och lära sig nya saker, hela tiden.

I veckan har jag publicerat två helt olika texter, både till innehåll och form. Den ena handlar om  ett förslag på ramverk för att skapa bättre processer för öppen innovation, bland annat i form av testbäddar. Hur tänker vi nytt i strukturerade former?  Tankarna har arbetats fram som en del av ACSI 2013, som Mötesplats Social Innovation var med och arrangerade. Läs min text här.

Att vara klädskapare på Österlen är en annan form av innovativt skapande. Läs mitt samtal med klädskapare Kerstin Rosengren och min mer kåserande text, som i början av veckan publicerades på www.seosterlen.se, en webbplats för nätverket Skåne Sydost.

Trevlig läsning i novemberdiset.