Konsten att hålla ett löfte

IMG_3833Årsskiften är löftenas högtid. Nu ska du börja träna, äta sunt och kanske införa nya rutiner i din vardag. Just träningslöftena står högt i kurs. Många berättar om sina löften i bloggar och sociala medier. Kanske för att höja sin status (omedvetet?) eller för att det känns mer på riktigt om man berättar om sitt löfte. Är det lovat inför så många gäller det att fullfölja det.

I morse läste jag dock en text i Sydsvenskan som hävdade precis motsatsen: behåll löftet för dig själv så finns det kanske större möjlighet att du infriar det. En av de intervjuade menar att det är mycket lätt att underskatta svårigheterna i sitt löfte och risken att bli besviken är därför överhängande. Ett annat tips var att välja mål som är lätta att genomföra: istället för att lova dig själv att du ska gå ned i vikt kan du lova att du ska promenera till jobbet. Enklare att hålla och du slipper dåligt samvete. Går du ned i vikt på köpet blir det bonus, så att säga. Om det var ditt mål.

Jag har inte avlagt några nyårslöften. Däremot har jag funderat över ett antal områden som jag som företagare vill fokusera på under året. Vilka de är återkommer jag till, eller så kommer de bara att märkas här på bloggen, vi får se. Behöver fila vidare på mina tankar innan jag eventuellt delar dem med fler.

Trevligt dock att vara åter vid skrivbordet och blicka ut över ett helt nytt år. Ett oskrivet blad som jag hoppas kommer att fyllas med spännande, lärorika och roliga uppdrag och händelser. God fortsättning på er!

En reaktion på “Konsten att hålla ett löfte

  1. Karin

    Hejsan!
    Jag har avlagt många löften genom åren och brutit lika många…..Numera har jag ständigt samma nyårslöfte då jag är säker på att kunna hålla det: “jag ska inte börja röka” 🙂 nåväl lite skämtsamt men om man inte klarar av att hålla ett löfte visst mår man lite dåligt av det, känner sig misslyckad och lite uppgiven och så tänker man att “nästa år DÅ ska det gå” och sen går det ändå inte. Kramar

Kommentarer inaktiverade.