Åsiktstorg och teater

IMG_1763-634x422Precis hemkommen efter mitt livs första besök i Almedalen känns mitt huvud på samma gång sprängfullt och helt tomt. Ett fullständigt sammelsurium av människor, seminarier, åsikter, rosor, kullerstenar, mingel och trängsel gör en helt utmattad. På samma gång som det är fantastiskt att så många samhällsintresserade människor samlas på samma plats blir det helt hysteriskt.

Jag var på plats för att närvara vid och skriva om några av de events som Mötesplats Social Innovation arrangerat, och sedan skriva om dem till deras webbsida. Ett mingel med stipendieutdelning, två seminarier och ett frukostmöte. De stunder jag inte var aktiv lyssnare eller skribent var min första tanke knappast att besöka någon annans arrangemang. Utan snarare att försöka hitta en tyst och tom plats att försöka bearbeta alla intryck på. Och sådana platser är det inte så gott om i Visby under Almedalsveckan.

Nåväl, det var hur som helst spännande att med egna ögon bevittna denna tillställning. Många härliga möten med allt från  före detta kollegor till före detta universitetslärare livade upp det hela avsevärt. Att bo i studentrum med två kollegor hade också sin charm. Bland det jag lyssnade på och bevakade tyckte jag att det som hände på Folklabbet var mycket spännande. Vill du läsa de texter jag skrivit under veckan hittar du dem här.

Nu försöker jag varva ned, bearbeta och återkomma till verkligheten. Som självklart hela tiden pågått utanför den bubbla som Almedalen är, men som plötsligt känns lika främmande som Almedalen kändes den första dagen. Efter snart ett dygn i Malmö ska jag snart bege mig mot Österlen, för att vara med om premiären på Spring Awakening, i Scen Österlens regi. En av mina absoluta favoritkvällar på året närmar sig. Hur jag känner inför den kvällen kan ni läsa här.

Därefter ska jag sakta men säkert försöka byta ut “arbets-Lotta” mot “semester-Lotta” och försöka gå ned i varv. Ser jag fram emot.