Höst bland entreprenörer och skejtare

IMG_2158Septembersolen fortsätter vara generös och får mig att glömma hur jag frös när jag cyklade till kontoret i förra veckan, då hösten gjorde en av sina första ordentliga framstötar. Nu väljer jag att tänka att det är så soligt som i dag som det ska vara ett tag framöver och att vantarna kan bli kvar ett bra tag till i min jackficka.

min innergård har caféet bytt ägare och dess gäster bytt skepnad. Det är fler skejtare som ramlar in nu, med brädan under armen, löst sittande jeans och kepsen bak och fram. Soft musik ur högtalarna ska locka in människor från gatan och skapa en lite tillbakalutad stämning. Oftast mycket bra musik, men inte alltid på en ljudnivå som underlättar tanke- och skrivarbete framför datorn, om du frågar mig.

Sedan sist har jag redigerat och språkgranskat andras texter, skrivit en del egna, varit på möten, gjort intervjuer och säkert lärt mig ett och annat nytt. De senaste dagarna har det slumpat sig så att jag intervjuat och lyssnat till en rad olika entreprenörer. Bland annat Eva Thuresson som driver Restaurang allé på Österlen, läs om henne här.  Dessutom var jag med och bevakade när Malmö högskola arrangerade sin årliga Entreprenörskapsdag i förra veckan. Det kan du läsa om här.

Det som förenar Eva med de entreprenörer som pratade på Malmö högskolas arrangemang, är att de alla drivs av att förverkliga en idé. Att de brinner för det de håller på med och är beredda att offra mycket för att få göra just det de gör. Tjäna pengar har, för vissa av dem, kommit som en följd av satsningen, men aldrig varit en drivkraft i sig.

Själv tror jag på idén om att jobba lagom mycket och att inte glömma bort att njuta av varje dag. I dag känns det extra lätt, med utblick över en solig innergård.