Att våga satsa

IMG_1384Förra året delades Göran Bredinger-stipendiet ut för första gången, i Almedalen. Sara Magnusson var stolt mottagare av stipendiet och en check på 50 000 kronor. Sedan dess har hennes företag Experimentfabriken expanderat och själv är hon snart färdig civilingenjör.

Om 15 år är hennes mål att vara världens bästa vd i ett teknikföretag. Hon säger det inte kaxigt utan bara som en självklarhet. Hon tänker globalt och större än så. Finns det några spännande uppdrag på månen kan hon tänka sig det också.

Jag gillar inställningen och sättet att tänka. Det känns som det finns hopp om framtida generationer. Läs gärna min intervju med henne inför ansökan inför årets Göran Bredinger-stipendium, som delas ut av Mötesplats Social Innovation i samarbete med Göran själv. Platsen för utdelningen är även i år Almedalen.

Saras råd till dem som funderar på att söka i år är: “Sök! För om man inte är med och söker så har man ingen möjlighet att vinna. I varje sökprocess blir man bättre, så det gäller bara att våga börja. Det viktiga är att tydligt lyfta fram sin vision med idén.”

Saras vision handlar om att ge unga i Sverige möjlighet att ha naturvetenskap och teknik som fritidsintresse. Hittills har hon och företagspartnern nått ut till 1 200 barn och unga med sina kurser. Nu är förhoppningen att expandera till fler orter och växa som företag. Jag önskar dem fortsatt lycka till!