Hur synas och varför?

Den omtalade profilbilden. En riktig "lajk-raket".

Den omtalade profilbilden. En riktig “lajk-raket”.

Härom dagen bytte jag ut min privata profilbild på Facebook och fick över 100 likes på bilden. Kanske ingen hög siffra, tycker du, men lite av ett rekord för min del.

Jag har aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, fått så många likes för något inlägg över huvud taget i något social kanal, någonsin. Oavsett om jag skrivit eller delat något som privatperson eller i min roll som företagare/skribent.

Trevligt i och för sig att få uppmärksamhet. Lite smickrande, absolut. Men samtidigt oroväckande. För vad var det med den där vardagliga bilden på mig som fick så många att göra tummen upp? Ovanligt många var också inne och kommenterade bilden.

Alla de gånger jag delat och skrivit om vad jag gör i mitt företag eller delat annat som  jag tror på, vill sprida eller bara berätta om, har jag som sagt aldrig varit i närheten av att få så här många uppåtvända tummar. Är det ens lönt att fortsätta med övriga inlägg frågar jag mig nu därför. Är det ens lönt att ha en Facebook-sida som företagare? Vem bryr sig om den och vad gör den för skillnad, utöver att möjligen stärka mitt varumärke?

Sådana där frågor funderar jag över dessa sommarvarma septemberdagar. Får fortsätta fundera och se vad jag kommer fram till.