September: sensommarvärme eller höststormar?

September kan vara fantastiskt. Som en lång sensommar med uppfriskande havsbad och släpvarm höstsol. Förra årets september var just så, med möjligheter att cykla ned och ta kvällsdopp efter jobbet och sitta i eftermiddags- och kvällssolen på balkongen, tillhörande den lägenhet vi just flyttat in i.

Balkonghänget gjorde övergången från att ha bott i ett hus vid havet, vid Skånes östra kust, ljus och lätt. Med stor närhet till både centrala Malmö och stadens sköna parker kunde vi också nå havet via en tio minuters cykeltur.

Årets upplaga av september verkar vara av det mer blåsregniga och tjuriga slaget. I eftermiddag varnas det för årets första höststorm, med klass-1-varning och vindbyar på upp emot 25 meter per sekund i bagaget.

Att bo i lägenhet är visserligen att föredra framför att bo i hus när det stormar. Inga takpannor eller vindskivor som kan lossna eller möbler i trädgården som måste surras fast. Men ändå. Jag längtar till den där kvällssoliga balkongen, där ju kvällens middagsmat smakar så mycket godare än inomhus.

Men, men. Nu är det som det är och vädret är inget jag kan påverka. Bara att gilla läget. Jag gör vad jag kan för att ladda batterierna ändå och ladda upp inför vad jag tror kommer att bli en arbetsintensiv höst och vinter, fylld av texter om hållbarhet, jämlik hälsa, forskning och andra akademiska nyheter, bostadsfrågor, kommunala angelägenheter samt sociala innovationer. För att lättare se framåt laddar jag upp med sensommarbilder här på bloggen och tänker att många positiva tankar kanske ändå kan leda till bättre väder?