Berättelser som syns och hörs

Att berätta en historia kan göras på olika vis och i olika kanaler. Från att ha varit renodlad skribent börjar jag intressera mig allt mer för rörliga och röstburna medier. Under de senaste åren har jag fått möjlighet att göra några filmade intervjuer eller vara med och producera filmer, där jag agerat redaktör, intervjuare eller manusförfattare.

Det händer också att jag lånar ut min röst och läser in andras manus, framför allt till undervisningsfilmer. Detta gör jag i samarbete med mina kontorskollegor på Didacta.

Min dröm just nu är att få möjlighet att producera intervju-poddar, för att ge publiken möjlighet att inte bara läsa, utan även lyssna på intervjuer och samtal. Att låta dialekter, tonfall, känslor och personligheter tala för sig själva och träda fram på ett mer direkt sätt än i en text. Jag vill helt enkelt utvecklas och använda mina intervjukunskaper i ett nytt format. Kanske vill du testa detta tillsammans med mig?

Trygga bostäder och dataspel för äldre

Här kommer några exempel på filmer där jag skrivit manus och genomfört intervjuer:

Film om trygghetsbostäder
Film om dataspel för äldre
Film om entreprenörskap inom högre utbildning